Katarzyna Puk - sommelier. Jej pasja do wina zaczęła się od okazjonalnych degustacji podczas wieloletniej pracy w krakowskiej gastronomii. Dostrzeżona przez jednego z importerów zaczęła dynamiczną karierę w świecie wina, popartą rzetelną edukacją. Opanowanie podstawowej wiedzy obudziło w niej chęć pełnego zrozumienia procesów produkcji oraz uprawy winorośli, która zaowocowała licznymi wyjazdami enologicznymi do ulubionych regionów. Ponieważ jej zdaniem pasja poparta powinna być wszechstronnym doświadczeniem, zdecydowała podjąć wyzwanie pracy na rynku brytyjskim, zdobywając praktykę w prestiżowych wine barach Londynu, między innymi słynnym w Europie i nie tylko 67 Pall Mall. Okres wymagającej pracy zdecydowała zrównoważyć symboliczną wyprawą do źródeł. Ostatnie lata spędziła w Gruzji, podróżując autostopem w poszukiwaniu małych winiarzy, producentów qvevri, pasji w ludziach i szczerości w winie. Najlepiej odnajduje się w świecie win naturalnych i niekonwencjonalnych metod produkcji.