Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Ukazał się już czwarty odcinek Ale Wino! Show we współpracy z VINIFY.PL nosi tytuł „Wino na plażę!”
Otulające promienie słońca, gorące wieczory i letnia aura inspirują do sezonowych zmian w naszych kieliszkach. Karty win, oferty sklepów specjalistycznych i zawartość lodówek zaczyna wypełniać się butelkami rosé. Bardzo wyraźne są m
Elegancko chrupiąca ośmiornica, wcześniej ugotowana i przyrządzona w sam raz. Z cebulą posiekaną w piórka oraz kolendrą. Portugalia zachwyca, o czym w swoim felietonie pisze Grzegorz Bińczycki.
Kolejny, już trzeci odcinek Ale Wino! Show we współpracy z VINIFY.PL nosi tytuł „Mój Pierwszy Raz”. Pokażemy Wam wina ze szczepów, których prawdopodobnie jeszcze nie znacie. Zapraszamy do oglądania!
...Kilka dni później, rzeczony znany Gość obwieścił na swoim Instagramie: „Co Wam będę ściemniał, Monichique jest sztosem!”... Tak Grzegorz Bińczycki zaczyna swój felieton w którym podpowiada co i gdzie jeść w Portugalii #2.
„Natura jest wszechobecna. Mamy do czynienia z jej czterema elementami jak gleba, uprawy, zwierzęta i ludzie. Tam, gdzie istnieje rolnictwo, można praktykować biodynamikę. To tylko kwestia adaptacji zasad do rzeczywistości, w której żyjemy” – tak odpowiedział Vasco Croft dziennikarzowi, który wskazał
Produkcja wina z amfory w portugalskim regionie Alentejo, choć mało kto o tym wie, trwa nieprzerwanie od co najmniej dwóch tysięcy lat. Nawiasem mówiąc mamy do czynienia z ciekawym paradoksem w świecie win. O ile dla wielu Włochów, Słoweńców, Chilijczyków czy Anglosasów produkowane na miejscu wina z amfor
Małe knajpki w Portugalii, które wyglądem pozostają lata świetlne od naszych dizajnerskich przybytków na rodzimym rynku; ale często też o lata świetlne wyprzedzają nasz gastronomiczny „półświatek” pod kątem i gościnności i jakości jedzenia. Oto tekst o portugalskich tascach.
Następny przystanek to Portugalia! Razem z Ale Wino! zabierzemy was w podróż do 4 regionów. Zapraszamy do oglądania!
Czy wiecie, że pierwsza wzmianka o tych idealnych na letnie upały winach pochodzi z 1606 roku? Vinho Verde, bo o nim mowa w pierwszej odsłonie nowego Cyklu Portugalia #1.
Zastanawiasz się co robią wina w strukturze blockchain? Specjalnie dla VINIFY Jakub Prange wyjaśnia czym są szczepy cyfrowe, czym jest #NFT w winie i czym są winiarskie platformy.
Ładuję...