Angosto Cellar jest historią rodziny Cambra, obecnie czwartego pokolenia . To wspólny wysiłek, wytrwałość i know-how, które pozwala utrzymać niezmiennie silną pozycję w regionie. Początki działalności pod aktualnym szyldem przypadają na rok 2005. Obecny areał obejmuje 115ha na terenie Walencji, z siedzibą w wiosce Ontinyent. Wyróżnikiem producenta jest praktyka fermentacyjna bazująca na dzikich drożdżach, trwająca możliwie jak najdłużej. Jest to sposób fermentacji wymagający zdrowego ekosystemu i dużej bioróżnorodności. Uprawa obejmuje odmiany winorośli z całego świata, z którymi producenci pracują także w roli szkółkarzy.

Jesteśmy rolnikami - uprawiamy nasze pola. Jesteśmy winiarzami - selekcjonujemy i sadzimy nasze winnice, zbieramy winogrona. Każdy szczegół, każda część procesu ma znaczenie. Jesteśmy grupą ludzi, którzy postrzegają świat wina jako spójną całość oraz cykl pełen równowagi między terroir, winoroślą i jakością gron".