Siła hasła: Bez hasła

2013

Macchiona

Producent La Stoppa

Organiczny blend barbery i bonardy z włoskiego regionu Emilia Romagna. Świeży i wyrazisty, mocno owocowy, zaskakuje też ziołową i mineralną głębią. Doskonały partner każdej włoskiej potrawy - my stawiamy na pizzę z pepperoni!

Produkt chwilowo niedostępny

Informacje
o winie

Włochy
La Stoppa
2013
czerwone
barbera, bonarda

Pasuje do jedzenia

gulasz z królika
pizza z pepperoni
dojrzałe parmigiano riggiano

Karta smaku

wytrawne
13.0%
wiśnie, maliny, czereśnie, zioła, pieprz
gładki, owocowy, podniesiona kwasowość, odświeżający
14-16 °C
do bordeaux
do wina białego
do wina musującego
do bordeaux
do burgunda
do wina słodkiego

Inne wina tego producenta

Chwilowo niedostępne
La Stoppa Ageno
La Stoppa Ageno 2020 La Stoppa
owoce morza
comfort food
wege
Czytaj więcej
Brak w magazynie
Chwilowo niedostępne
Camporomano
Camporomano 2011 La Stoppa
mięsa
drób
wege
Czytaj więcej
Brak w magazynie
Chwilowo niedostępne
Trebbiolo
Trebbiolo 2021 La Stoppa
mięsa
comfort food
wege
Czytaj więcej
Brak w magazynie