Siła hasła: Bez hasła

2011

Camporomano

Producent La Stoppa

Barbera, która dojrzewała na gorących i zalanych słońcem wzgórzach w Dolinie Trebbiola. Wino, które z wiekiem zyskuje na jakości dzięki świeżej i żywej kwasowości. Dlatego też czystą barberę produkuje się tutaj tylko wtedy, gdy pozwala na to jakość i wielkość zbiorów. Uprawa ekologiczna bez użycia nawozów, środków chwastobójczych i pestycydów. Spontaniczna fermentacja z udziałem rodzimych drożdży, leżakowanie w używanych beczkach z francuskiego dębu oraz 40-hektolitrowych drewnianych zbiornikach, a następnie leżakowanie w butelce przez niezbędny czas. Bez filtracji i dodatku siarczynów. Piękne wino!

Produkt chwilowo niedostępny

Informacje
o winie

Włochy
La Stoppa
2011
czerwone
barbera

Pasuje do jedzenia

grillowana polędwica wołowa z grzybami
pieczona gęś z ziołami
burger z wędzonym tofu

Karta smaku

wytrawne
14.5%
czerwone owoce, zioła, leśne runo
czerwone owoce, gładkie taniny, mocna struktura
14-16 °C
do bordeaux; dekantacja
do wina białego
do wina musującego
do bordeaux
do burgunda
do wina słodkiego
dekantacja

Inne wina tego producenta

Chwilowo niedostępne
La Stoppa Ageno
La Stoppa Ageno 2020 La Stoppa
owoce morza
comfort food
wege
Czytaj więcej
Brak w magazynie
Chwilowo niedostępne
Macchiona
Macchiona 2013 La Stoppa
mięsa
comfort food
sery
Czytaj więcej
Brak w magazynie
Chwilowo niedostępne
Trebbiolo
Trebbiolo 2021 La Stoppa
mięsa
comfort food
wege
Czytaj więcej
Brak w magazynie