Winiarnia rozpoczęła swą oficjalną działalność od zbiorów w 2015 roku. W poszukiwaniu winiarskiej różnorodności, Victoria Ordonez postawiła na lokalne odmiany, wśród których prym wiedzie pedro ximenez, który w XVII-XIX wieku przyniósł sławę winom z Malagi. Produkcja win wytrawnych bazujących na tym szczepie została zaniechana na długie lata po epidemii filoksery. Drugą flagową odmianą jest moscatel dojrzewający w Alta Axarquia (przeczytaj więcej o szczepie moscatel), na wysokości prawie 1000m., w parku Narodowym Tejeda. Ryzyko i oryginalność projektu polega zatem przede wszystkim na braku wzorcowych odniesień do tego typu win. Styl producentki to wina zdecydowanie wytrawne, aromatyczne, z wyraźną nutą mineralną.

Filozofia winnicy polega na wytwarzaniu wysokiej jakości win na historycznym i obecnie prawie wymarłym obszarze uprawy winorośli - Montes de Malaga, zgodny z kryteriami zrównoważonego rozwoju."

Enolog: Victoria Ordonez