Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Markus Huber to jeden z najlepszych adresów dla doskonałych rieslingów i gruner veltlinerów w całej Austrii. Działa w regionie Traisental i w pełni wykorzystuje lokalny potencjał do produkcji świetnych win.
Około 50 hektarów należących do producenta leży na wyjątkowych glebach wapiennych, które dają krzewom świetne warunki do rozwoju i nadają im unikatowego charakteru. Wszystkie uprawy prowadzone są w sposób organiczny. Znaczną większość nasadzeń stanowią rieslingi i grunery, ale pomiędzy nimi można znaleźć też blaufrankischa i inne czerwone odmiany.
“Najlepszym sposobem na wykonywanie świetnej pracy jest robienie tego, co się kocha” - Steve Jobs. Te słowa Markus Huber zawsze przywołuje jako odpowiedź na pytania o źródło sukcesu i wysokiej jakości jego win.
Markus to dziesiąte pokolenie rodziny, która od wielu lat celuje tu w najwyższą jakość bez żadnych kompromisów. Wydaje się jednak, że za czasów Markusa rozwój jest szybszy, a jakość wciąż wyższa. Nie dziwi więc, że winemaker nazywany jest jedną z gwiazd austriackiego winiarstwa, czego najlepszym wyrazem jest przyznanie mu tytułu Winemaker of the Year od prestiżowego magazynu Falstaf.
Podziel się linkiem ze znajomymi
Markus jest dość skromną osobą i przy całej sławie, którą się cieszy i na którą zdecydowanie zapracował, zachowuje pewien dystans do rozgłosu i popularności. Skupia się na pracy z winogronami, aby podzielić się ze światem unikatowym charakterem ziemi, na której się wychował. Dlatego też nie wpływa na winemaking. Podpisuje się pod swoimi winami, ale uważa się co najwyżej za ich współautora. Każda butelka to efekt współpracy owoców, ziemi i Markusa.
Ładuję...