Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
W Gabrielskloof mają bardzo prosty pomysł na siebie: jak najpełniej odzwierciedlać w winach charakter siedlisk, w których rosły owoce. Gabrielskloof szczyci się tym, że jego winnice leżą w terroir bogatym, złożonym i unikatowym, które można odkrywać ciągle od nowa. Krzewy prowadzone są w sposób zgodny z naturą, a owoce zbiera się ręcznie na obniżonej wydajności.
Gabrielskloof to realizacja winiarskich marzeń Bernarda Haynsa. Biznes zaczął się w 2001 roku, gdy Bernard znalazł doskonałe miejsce pod uprawy. Co ciekawe, tereny, gdzie obecnie rosną krzewy, wcześniej obsadzone były polami rzepaku. Hayns dostrzegł jednak w tych stronach ogromny potencjał do produkcji wyjątkowych win. Dziś powstają tu butelki pełne życia, energii, niezwykle różne, z których każda ma do opowiedzenia swoją historię.
Winnice Gabrielskloof znajdują się blisko oceanu i dość wysoko w górach. Sprawia to, że winogrona rosną w dość chłodnym klimacie, który pozwala na tworzenie win mineralnych i świeżych. W winnicach uprawia się 12 odmian, od chrupkiego sauvignon blanc po solidne syrah. Winiarze stale eksperymentują szukając najciekawszych ekspresji stron i owoców, z którymi mają przyjemność pracować.
Sprawdź trzy bardzo ciekawe wina:
Winemaker: Bernard Hayns
Podziel się linkiem ze znajomymi
Ładuję...