Początki gospodarstwa sięgają 1735 roku, ale dopiero w 1900 roku rozkwit przyniosło zaangażowanie w projekt Emilien Colin. To on przyczynił się do rozwoju domeny i początków sprzedaży. Domaine na obecnie 25ha, w tym 9ha Pineau D’Aunis, 8ha chenin blanc, 2,5ha pinot noir, 2ha cabernet franc, 2ha gamay i 1,5ha chardonnay. Oryginalność wino zapewniają bogate w krzemień, gliniasto-wapienne gleby oraz niezwykle sprzyjający mikroklimat. Uprawa zdeterminowana jest przez praktyki naturalne, promowanie równowagi i różnorodności. Winifikacja przebiega w sposób niskointerwencyjny . Wina fermentują przy udziale dzikich drożdży, a w procesie starzenia używa się zwykle neutralnych stalowych kadzi.

„Nasze wina doskonale oddają ducha poszczególnych roczników oraz siedliska, w którym się narodziły”.



 

Enolog: Patrice i Valerie Colin

Areał: 25ha Gleba: krzemien, glina, wapień

Certyfikacja ekologiczna