Antonutti Vini jest prowadzona z pasją przez Adrianę i Lino, Caterinę, Nicolę i Riccardo. Areał obejmuje 50ha w samym sercu Grave de Friuli. To przedsięwzięcie rodzinne o blisko stuletniej tradycji (winiarnia rozpoczęła działalność w 1921 roku).
Styl producenta charakteryzuje się doskonałą równowagą smakową, będącą wynikiem dużej staranności w doborze odmian. Wina wytwarzane są zarówno z lokalnych, jak i międzynarodowych szczepów i są poddawane winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Białe są świeże i eleganckie, a czerwienie leżakują w dużych dębowych beczkach i wykazują złożoność oraz dobrą strukturę.

Lokalizacja na peryferiach, z dala od światła reflektorów, jest kluczem do zrozumienia historii i wiedzy zdobywanej na przestrzeni lat.



Areał: 50ha
Enolog: Adriana Antonutti, Caterina Gregoratti, Lino Durandi, Nicola Durandi