Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Historia posiadłości jest relatywnie krótka. Vincent Girardin w 1980 roku w wieku 19 lat zdecydował się "pójść na swoje" i rozpoczął uprawę pierwszych dwóch hektarów odziedziczonych po rodzicach. W latach 80-tych wypróbował właściwie wszystkich dostępnych technik dla nowoczesnego winiarstwa. Na początku nowego millenium do zespołu dołączył bardzo zdolny enolog Eric Germain. Był to niewątpliwie przełomowy moment dla producenta, w którym bezkompromisowo postawiono na najwyższą jakość i wyrażanie wyjątkowego terroir Burgundii. Eric i Vincent pracując razem przez 10 lat doszli do wniosku, że najlepsze rezultaty daje jak najmniejsza ingerencja w proces winifikacji. Pozwala to na dużo lepsze odwzorowanie siedliska, które każdy dodatkowy element niepotrzebnie tylko przykrywa. Właściwie jedynymi substancjami używanymi są tutaj SO2 oraz miedź. Drastycznie też zmniejszono użycie nowych beczek na rzecz używanych. Wydłużając czas dojrzewania, daje się tutaj szansę winu na lepszą integrację wszystkich jego elementów składowych. W 2012 Vincent Girardin zdecydował się sprzedać posiadłość swojemu wieloletniemu wspólnikowi. Hołduje on tym samym standardom jakości i przy pomocy profesjonalizmu kilkuosobowego zespołu nieprzerwanie utrzymuje wysoką jakość, niezależnie od kaprysów aury pogodowej w poszczególnych rocznikach. Styl producenta cechuje perfekcyjna harmonia pomiędzy owocem, użyciem beczki i mineralnością. Wina doskonale odzwierciedlają charakter poszczególnych siedlisk i utrzymują bardzo równą jakość, pomimo wahań potencjału poszczególnych roczników.
Jakość win zależy od wyborów winiarza. Sukces tej pracy wymaga od niego rygoru i nieustającej czujności”.
Enolog: Eric Germain
Areał: 20ha
Gleba: glina, wapień
Uprawa zrównoważona
Podziel się linkiem ze znajomymi
Przykłada się tutaj bardzo dużą wagę do pracy w winnicach, gdzie zrezygnowano z używania pestycydów, stosuje się tylko kompost naturalny oraz powrócono do głębszego orania winni
Ładuję...