Rodzina Cochet rozpoczęła działalność związaną z produkcją szampanów w 1846 r. Posiadłość mieści się w Ambonnay, słynącego z upraw wysokiej jakości pinot noir. Niespełna 30 lat później Pol Cochet opracował swoje autorskie blendy w piwnicach należących do rodziny żony i tak zaczęła się długa rodzinna historia, trwająca nieprzerwanie do dziś. Obecnie nad rozwojem domu szampańskiego i produkcją czuwa Eric Petitjean, praprawnuk Pola Cocheta. Może on poszczycić się niezwykle bogatym doświadczeniem, wyniesionym z długich lat zarządzania Institut Oenologique de Champagne, będącym organizacją specjalizującą się w doradztwie dla producentów szampana w całym regionie. Winnice zajmują powierzchnię 6,5ha, znajdujących się w Ambonnay, Épernay, Le Mesnil-sur-Oger oraz Côte des Bars. Większość upraw tego rodzinnego domu szampańskiego stanowi szczep pinot noir (80%) oraz chardonnay (20%).

Dzięki idealnym proporcjom w blendzie pinot noir nadaje naszym winom krągłości i elegancji, a chardonnay wnosi świeżość i wyrafinowanie."