Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Winiarnia istnieje od 1989 roku. W pierwszych latach działalności produkcja bazowała na jednej niewielkiej, starej winnicy i gronach skupowanych od lokalnych plantatorów. Wino powstawało w Regionalnej Spółdzielni Roa. Od roku 1994 działalność zaczęła rosnąć w siłę i nowe obszary uprawy. Obecnie znajduje się w niej 500 beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, wymienianych regularnie co cztery lata. Głównym winiarzem jest Pedro Cabastrero, wykształcony enologicznie w Madrycie, przy wsparciu siostry Any, która wnosi swoje pomysły i wiedzę w zakresie stylu wina, oraz brata Andresa, mistrza w sektorze wiedzy o uprawie ziemi i winorośli. Wśród najważniejszych praktyk jest praca ze starymi krzewami winorośli, zwrócenie uwagi na potencjał poszczególnych gleb i głębokość ukorzenienia, wpływającą na późniejszą jakość win. Starsze winorośle produkują bowiem grona o większej różnorodności, a traktowanie winnicy w naturalny sposób, zbliża do dawnych praktyk, sprawdzonych przez pokolenia.
Jesteśmy bardzo dumni z wykonywanej pracy, a naszym najważniejszym celem jest dostarczanie produktów, które miłośników naszych win, uczynią częścią rodziny".
Enolog: Pedro Cabestrero
Gleba: glina, wapień, muł rzeczny
Podziel się linkiem ze znajomymi
Kluczem do tworzenia wysokiej jakości win gatunkowych jest osiągnięcie harmonii pomiędzy jakością gron, wiedzą winiarza oraz najbardziej naturalnymi i najnowocześniejszymi zarazem technikami produkcji.
Ładuję...