Winnica założona kilka dekad temu przez Bernarda Reverdy, którego przodkowie przez wiele pokoleń kultywowali winogrodnictwo w Dolinie Loary. W 1980 roku stery przejął jego entuzjastyczny syn Noel wraz z żoną Claudine, która przyjmuje gości w winnicy oraz troszczy się o sprawy administracyjne. Ich syn Romain dołączył do rodzinnego przedsięwzięcia w 2008 roku, po uzyskaniu tytułu enologa oraz zdobyciu doświadczenia we Francji i za granicą. Najważniejszą ideą winiarni jest pokazanie unikalnej ekspresji siedliska poprzez lokalne wina. Stąd też niezwykłą wagę przykłada się tutaj do praktyk takich jak: zielony zbiór, indywidualne terminy zrywania idealnie dojrzałych gron na poszczególnych parcelach oraz kontrola temperatury winifikacji. Wszystko po to, aby uzyskać i przetworzyć owoc w najlepszy sposób, obrazujący naturalny potencjał regionu Sancerre. Styl win to czysty, kamienny i przenikliwy charakter, wynikający z wapiennego podglebia. Wszechobecne zwiewne kwiatowe aromaty oraz wspaniała równowaga w ustach. Wśród technik produkcji powszechne jest dojrzewanie win w stalowych kadziach z krótkim starzeniem na osadzie, bez leżakowania w dębie, w celu zachowania naturalnej świeżości. Podstawowe odmiany: sauvignon blanc, pinot noir.

Naszą filozofią jest zachowanie terroir i trwałość winorośli. Wszelkie nasze działania mają na celu optymalizację życia mikroorganizmów i zapobieganie erozji gleby. Ważne jest aby zachować równowagę życia krzewów w odniesieniu do ich środowiska, na co zwracamy szczególną uwagę podczas przycinania i usuwania pędów. Uprawiamy 9,5ha sauvignon blanc oraz 2,5ha pinot noir na optymalnie odpowiednich dla nich glebach, co zapewnia naturalnie stałą jakoś produkowanych win z zachowaniem charakteru i potencjału siedliska."

Enolog: Romain Reverdy

Areał: 12ha

Gleby: kamień wapienny, glina wapienna, krzemień