Siła hasła: Bez hasła

Zestaw Ale Portugalia!

Następny przystanek to Portugalia! Kraj endemicznych szczepów i złożonych blendów. Wspólnie z Ale Wino! zabierzemy Was do czterech regionów. Będziemy wspólnie degustować różne style: od leciutkiego i mineralnego Vinho Verde po dojrzałe i masywne Douro. Szlak podróży wyznaczają nam topowe nazwiska portugalskiego winiarstwa.

Miłego oglądania!

Muros Antigos Escolha 2020 - podręcznikowe vinho verde od jednego z najlepszych producentów tego stylu. Lekkie i świeże, oparte na aromatach cytrusów i nutach mineralnych. Podajcie do wszystkiego, co chcielibyście skropić cytryną - od grillowanego dorsza, po pad thai z krewetkami.

Comigo Branco 2018 - delikatne i miękkie wino ze słonecznego regionu Alentejo. Niemal półwytrawne w wyrazie, opiera się na nutach dojrzałych brzoskwiń i jabłek. Sprawdzi się z potrawami zawierającymi nutę słodyczy, na przykład z tajską sałatką z mango.

Boina Tinto 2017 - typowy dla regionu Douro field blend, w skład którego wchodzi bardzo wiele różnych odmian winogron. Powstaje w ramach współpracy lokalnych winiarzy, którym zależy na kultywowaniu dawnych tradycji. Wino z wyraźną taniną i zaznaczoną kwasowością, ale jednocześnie aksamitne.

Jao Pato Tinto 2017 - wyraziste czerwone wino od jednego z portugalskich mistrzów, Luisa Pato. Oparte na szczepach baga i touriga nacional prezentuje aromaty śliwek i ziół, którym towarzyszą przyjemne nuty beczkowe. Podoła intensywnym potrawom, na przykład zawsze smacznej kanapce z szarpaną wołowiną.

Zawiera
4 x butelka, 750ml
Cena zestawu
270,00 zł

Produkt chwilowo niedostępny

Chwilowo niedostępne
Comigo Branco
Comigo Branco 2018 Amora Brava
owoce morza
ryby
wege
Czytaj więcej
Chwilowo niedostępne
Joao Pato Tinto
Joao Pato Tinto 2017 Luís Pato
drób
comfort food
wege
Czytaj więcej
Chwilowo niedostępne
Boina Tinto
Boina Tinto 2017 Portugal Boutique Winery
drób
comfort food
wege
Czytaj więcej
Chwilowo niedostępne
Muros Antigos Escolha Verde
Muros Antigos Escolha Verde 2020 Anselmo Mendes
owoce morza
comfort food
wege
Czytaj więcej