Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny.
Wiesz, jak bardzo się cieszymy, że dołączasz do grona tych,
którzy kochają jakościowe, a także
ekologiczne i naturalne wina?
Baaaardzo!
Już za chwilę przekonasz się, co dobrego mamy w ofercie!
Tymczasem sprawdź swój mail - wysłaliśmy link do pierwszego logowania.
Z góry dziękujemy za kliknięcie w ten link i - rzecz jasna - zapraszamy na pierwsze zakupy!
Zespół VINIFY.PL
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Dostarczamy dobre wina w 48 h! Darmowa dostawa od 299 PLN.
Posiadłość sięga historią do 1724 roku. Przez wiele lat jej właścicielem był słynny kataloński myśliciel - biskup Joseph Torres i Bages. Po jego śmierci w 1916 roku pradziadek Joan Manel Vendrell skorzystał z okazji zakupu nieruchomości oraz winnic, na których przez lata uprawiał grona, głównie na sprzedaż dla innych producentów. Na swoją własną produkcję zdecydował się on w latach 50-tych. Obecnie winiarnią zarządza wraz z synem Joanem Manelem Vendrellem, reprezentantem piątej generacji winiarzy w rodzie. W 2009 roku, po latach stosowania uprawy zrównoważonej, obaj winiarze postanowili zgodnie całkowicie przestawić się na certyfikowane ekologiczne podejście do rolnictwa oraz winifikacji. Decyzja ta była umotywowana przeświadczeniem, że taka filozofia odzwierciedla dobre wzorce pracy w winnicy jaką stosował ich dziadek, jeszcze przed erą industrializacji branży winiarskiej oraz powszechnego stosowania nawozów sztucznych. Zaowocowało to w ostatnich latach wypuszczeniem na rynek również pet natów, przy których użycie siarczynów jest ograniczone do absolutnego minimum, a w przypadkach gdy warunki na to pozwalają zaniechane zupełnie. Styl producenta to kompleksowe i szlachetne wina musujące wytwarzane metodą szampańską oraz pet naty zrobione metodą pradawną (fermentowane na dzikich drożdżach, nieklarowane i niefiltrowane). Stosowane odmiany: xarel-lo, macabeo, parellada, grenache.
Stare, uprawiane ekologicznie winnice na najlepszych siedliskach to podstawa żywotności naszych win musujących. Pięć pokoleń rodziny Vendrell uprawiających winorośl łączy przeszłość i przyszłość, aby zapewnić maksymalną ekspresję ziemi i naszych autochtonicznych odmian."
Enolog: Joan Manel Vendrell
Areał : 22ha
Gleby: glina, wapień z pozostałościami skorupiaków
Podziel się linkiem ze znajomymi
Wszystko w winnicy robione jest w rzemieślniczy sposób, zakładający zarówno ręczne zbiory jak i dégorgement. Tak świadome i precyzyjne podejście do produkcji sprawia, że owoce ich pracy znacząco wykraczają jakością poza utraty w ostatnich latach przemysłowy styl katalońskicch win musujących.
Ładuję...