W roku 1958 Osvaldo Balbinot z pomocą żony Elsy, założył małą winiarnię. Obecnie historię kontynuuje trzecie pokolenie. To ponad 70ha ziemi położonej w krainie Prosecco Superiore, gdzie z pasją hodowne są winogrona. Terytorium predysponowane przez naturę i bogate w winiarskie tradycje tworzy tutaj optymalne warunki uprawy. Wiodącym szczepem jest glera oraz verdiso, manzoni i marzemino. Filozofia oparta jest przede wszystkim na szacunku do natury i ludzi zaangażowanych w produkcję. Każdy etap wytwarzania wina nadzorowany jest osobiście przez Ernesto, z uwagą i dbałością o najmniejszy szczegół.

Miłość do tej ziemi to rodzinna pasja. Po drugiej stronie rzeki, gdzie zaczyna się droga gruntowa, znajduje się jeden wiejski dom otoczony drzewami oliwnymi i winnicami. Kieliszek wina może opowiedzieć wiele rzeczy, na przykład historię rodziny związanej z niezwykłymi miejscami, takimi jak wzgórza Proseco Superiore."

 

Areał: 70ha

Enolog: Osvaldo Balbinot