Obszar Clare Valley w Australii Południowej słynie z produkcji wysokiej jakości win organicznych, a Grosset nie są wyjątkiem od tej reguły. Jefrrey Grosset, który jest obecnie właścicielem marki i jego doświadczony zespół konsekwentnie pracują na sukces firmy. Wytwarzane tutaj wina są wykonane w 100% ekologiczny sposób, skupiony na wydobyciu naturalnych walorów poszczególnych odmian i ukazaniu charakteru siedliska, z których każde ma swoje specyficzne cechy. Polish Hill: tutaj gleba ma cienką warstwę gliny i łupku, która wpływa na unikalny smak uprawianych ekologicznie winogron. Springvale: najwyżej położone winnice w regionie Watervale, urodzajne w czerwoną glebę gliniastą, bogatą także w wapień, idealną wprost pod nasadzenia rieslinga. Są to również jedne z najstarszych winnic w regionie, gdzie w latach 60. XIX wieku posadzono pierwsze krzewy. Rockwood: twarde gleby i skaliste podłoże, jedna z najtrudniejszych winnic w regionie. Gaia: odizolowany obszar obsadzony cabernet sauvignon i cabernet franc. Znany z rolnictwa ekologicznego i naturalnych metodach produkcji. Adelaide Hills: obszar w którym chłodny klimat i wymagające siedliska tworzą idealne miejsce do uprawy chardonnay oraz pinot noir.

Aby wyprodukować piękne wino, potrzeba czasu, poświęcenia i dbałości o szczegóły, zwłaszcza jeśli jest się małą rodzinną firmą. Nasz założyciel Jeffrey Grosset jest skupiony na tworzeniu czystych win oddających różnorodność poszczególnych siedlisk. Winogrona z naszych czterech certyfikowanych winnic zbierane są ręcznie w optymalnej fazie dojrzałości, a proces produkcji wina jest delikatny i niskointerwencyjny."

Enolog: Jeffrey Grosset

Gleba: glina, łupek, wapień