Projekt założony został w 2002 roku. Jego naczelnym celem jest połączenie aspektów ekologicznych i ekonomicznych, w celu stworzenia kompletnego modelu zrównoważonego rozwoju. Producenci wierzą, że natura i praca powinny zawsze iść w parze, co starają się uchwycić przez biodynamiczna uprawę winorośli, powalając aby wyjątkowość ziemi wyrażała się w jakości owoców. Loureiro i vinhao rosną w tych winnicach od wieków i służą jako punkt odniesienia dla jakościowego wzoru regionu. Winnice położone są w podregionie Lima, łagodzonym przez chłodny wpływ Atlantyku. Produkcja odbywa się w sposób tradycyjny, a leżakowanie ma miejsce w naturalnie chłodzonych podziemnych piwnicach. Wśród naczyń fermentacyjnych znajdziemy w winiarni kadzie ze stali nierdzewnej, kamienne amfory i granitowe prasy.  

Bezduszność win przemysłowych jest bezpośrednio związana z utratą łączności między człowiekiem, a przyrodą. Także w piwnicy istnieje silna potrzeba odzyskania ludzkiego serca zaangażowanego w proces tworzenia, a co za tym idzie także serca do wina. Tak powstały produkt nabiera szczerej jakości i nowej energii."