Winiarnia Jadwiga istnieje od 2015, początkowo na powierzchni 1ha. Rozpościera się ona w paśmie Grzbietu Południowego Wzgórz Trzebnickich, około 17 kilometrów na północ od Wrocławia. Uprawa to głównie odmiany hybrydowe (mieszańce): Rondo, Regent, Cabernet Cortis, Johanniter, Muscaris i Solaris. Produkcja opiera się na pracy ręcznej wykonywanej przez winiarza i jego rodzinę. Winnica prowadzona jest metodami umożliwiającymi otrzymanie wysokiej jakości owoców do czego przyczynia się między innymi nawożenie środkami naturalnymi, stosowanymi w rolnictwie ekologicznym.

"Winnica znajduje się w paśmie grzbietu południowego Wzgórz Trzebnickich. Ze szczytów tych wzgórz rozpościera się przepiękny widok na Nizinę Śląską, z widocznym rozległym Wrocławiem oraz majestatycznym masywem Ślęży."

Winemaker: Marek Janiak

Areał: 2ha

Gleba: lessy, glina, piasek, iły