Barbara produkuje wina od 2004 roku, głównie z grünera veltlinera i rieslinga. Oba te szczepy, w wyjątkowych warunkach słynnych kamptalskich winnic Seeberg, Kogelber i Heiligenstein, potrafią dać wina o unikatowym mineralnym charakterze, bogatej owocowości i zrównoważonej kwasowości. Bardzo ważnym aspektem jest praca ludzkich rąk, wszelkie procesy w winnicy prowadzone są bez użycia traktora oraz ciężkiego sprzętu. Wiek winorośli riesling Kogelberg szacuje się na 65 lat. W procesie starzenia używane są beczki z drzewa akacjowego

Mówi się, że wina odzwierciedlają charakter samej producentki, są przejrzyste i wesołe, a jednocześnie finezyjne i eleganckie."

     Kamptal to piękna austriacka dolina, której nazwa pochodzi od przepływającej przez jej środek rzeki Kampt. W ramach apelacji można butelkować tylko dwa rodzaje szczepów: Rieslinga i Grünera Veltlinera (typowe dla regionu odmiany dające najlepsze wina białe o lokalnym charakterze). Mikroklimat jest tutaj wyjątkowo upalny i wietrzny, a przy tym chłodne noce pozwalają winom na uzyskanie wspaniałej świeżości. Bardzo stare gleby z okresu permu bogate w piaskowiec pustynny i skały wulkaniczne, lessowe i wapienie oraz strome tarasy o południowym nachyleniu zapewniają idealne warunki dla rozwoju złożonych win o zdecydowanym mineralnym charakterze.

Winemaker: Barbara Öhlzel

Areał: 7ha