Najstarsza wzmianka o tej posiadłości, znanej niegdyś jako Mas de la Torrevella (obecnie Can Marti), pochodzi z 1395 roku. Nazwisko Torello pojawiło się dopiero w 22 pokoleniu. W latach 50tych Francisco Torello rozpoczął produkcję wina musującego w Cava. Na początku 2018 roku Torello opuściło DO Cava, wraz z innymi producentami, którzy stali się członkami Corpinnat. Wina produkowane są w Can Marti de Dalt i Can Marti de Baix, dwóch gospodarstwach na terenie posiadłości. Drugie z nich zbudowane jest wokół otwartego dziedzińca i jest tradycyjnym gospodarstwem z winiarnią. Piwnica służy do przechowywania wina, piętro do życia, a strych do magazynowania żywności. Położona na obrzeżach Sant Saduri d’Anoia posiadłość Can Marti, obejmuje 135ha winnic obsaszonych białymi odmianami: macabeo, xarel.lo, parellada, chardonnay, subirat parent oraz czerwonymi cabernet sauvignon, syrah, merlot i pinot noir. Styl producenta to wysokiej jakości wina musujące, długo dojrzewające na osadzie. Zdecydowana większosć to wina wytrawne, fermentujące na dzikich drożdżach, często z długim potencjałem starzenia, kompleksowe i eleganckie.

W przeszłości morze sięgało, aż do tego miejsca u stóp góry Montserrat, dzięki czemu teraz nasze gleby utrudniają winoroślom wchłanianie wody, rośliny muszą o to walczyć. Dodatkowo gleba jest bogata w węglan wapnia, który ogranicza dostępność wody, co jest ważnym czynnikiem wpływającym na późniejszą jakość wina."

Areał: 135ha