Początki profesjonalnego winiarstwa sięgają tutaj czasów międzywojennych, a dokładnie 1933 roku. To wtedy zrobiono tu pierwsze wino. Minęło kolejne czterdzieści lat zanim zaczęto butelkować pierwsze wina. W 1988 roku zmodernizowano piwnicę i magazyn dostosowując wyoposażenie do wymagań współczesnego winiarstwa. Obecnie posiadłość prowadzona jest przez braci Fauque-Jean-Francois i Philipa. Podzielili oni między siebie prace nad uprawami, winifikacją oraz kwestiami dystrybucji i marketingu. W 90% uprawia się tutaj tradycyjne rodańskie szczepy czerwone (grenache, syrah, carignan, mourvedre), które winifikowane są oddzielnie i dopiero na ostatnim etapie kupażowane. Styl win tego producenta jest szczodry w ciemny, leśny i pestkowy owoc i szlachetne ziemiste tło. Zaskakuje koncentracją i mocną strukturą.

Kiedy dorastasz wśród tak pięknych piwnic, nieuchronnie stajesz się winiarzem."



Enolog: Jean-Francois Fauque

Areał: 50ha

Gleba: gliniaste, kamieniste (otoczaki) z udziałem wapienia

Uprawa zrównoważona