Rodzina Annereau szczyci się bardzo długą tradycją winiarską i dała nazwę posiadłości. W historii regionu pojawia już od 1390 rok. Od tego czasu jej członkowie zakładają i rozwijają winnicę, przekazując ją z pokolenia na pokolenie. Jej areał rozciąga się na powierzchni 25ha, w jednym bloku, położonym na zachód od apelacji Lalade de Pomerol. Gleba składa się z piasku, żwiru i dużych otoczaków. Wśród nasadzeń 80 5 upraw stanowi merlot, 15% cabernet franc i 5% cabernet sauvignon. Przeciętny wiek winorośli to około 25 lat. Zbiór odbywa się w sposób fragmentaryczny, podyktowany optymalna dojrzałością. Od 2010 roku produkcja zorientowana jest organicznie. W roku 2016 posiadłość przejął Benjamin Hessel, z myślą o kontynuowaniu ciągłości tradycji w duchu jednoczesnego poszanowania środowiska i praktyk agroekologicznych.

Jestem przywiązany do korzeni, ale z myślą o przyszłości odkrywam nowe interpretacje terroir, faworyzując finezję, elegancję i pijalność, ze skróconym okresem dojrzewania i mniejszym udziałem nowych beczek. Moim celem jest wino zrównoważone między złożonym, lekko pikantnym nosem, rześkimi owocami i aksamitna konsystencją, z delikatnymi taninami” – Benjamin Hessel"